Over mij

Janet van Klink (1985)

Politicologie

Na het gymnasium ben ik Politicologie aan de Universiteit Leiden gaan studeren. In oktober 2006 ontving ik mijn bachelordiploma en in november 2007 studeerde ik cum laude af voor de masteropleiding Political Science. Mijn MA thesis ging over de verschillen tussen embedded en niet-embedded artikelen over de NAVO-missie in Afghanistan, ISAF, in vijf Nederlandse kranten. Deze scriptie werd bekroond met de scriptieprijs 2008 van zowel het Instituut Politieke Wetenschap als de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Bestuurskunde

In april 2009 behaalde ik vervolgens mijn diploma voor de masteropleiding Public Administration aan de Universiteit Leiden. In het kader van de specialisatie European Governance werkte ik in het najaar van 2008 als trainee bij de Communicatieafdeling van het Europees Parlement Bureau Nederland in Den Haag. Met het voor de MSc thesis gekozen onderwerp ‘Dutch Newspaper Coverage of the European Constitution and the Treaty of Lisbon’ uitte ik wederom mijn wetenschappelijke belangstelling voor de (politieke) journalistiek. Het opleidingsinstituut beloonde dit werk met een nominatie voor de scriptieprijs 2009 van het Departement Bestuurskunde.

Journalistiek

Sinds maart 2005 ben ik werkzaam als politiek redacteur bij een lokale krant. Al van jongs af aan heeft schrijven mijn interesse. Ik schreef tijdens mijn kinderjaren al schriften vol met verhaaltjes. De journalistieke werkzaamheden begonnen ooit als een bijbaantje tijdens de studie, maar zijn in de loop der jaren toegenomen. Ik richtte in 2010 Van Klink Communicatie op en schrijf nu artikelen over uiteenlopende onderwerpen voor regionale en landelijke media. Hoewel de politieke verslaggeving domineert. Een heel kort overzicht van voorbeeldartikelen is te vinden in de portfolio.

Historische onderwerpen

Ik ben geïnteresseerd in historische onderwerpen en schrijf daar regelmatig over. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Ik heb me ingezet voor de verplaatsing van een plaquette voor omgekomen oud-leerlingen van de hbs in Brielle naar het nieuwe schoolgebouw van het Maerlant. Mijn oudoom is één van de slachtoffers. Een jaar lang zocht het achternichtje naar de identiteit en de familie van de 31 andere namen op die bronzen plaat en organiseerde een herdenkingsbijeenkomst. In aanloop naar en na afloop van de bijeenkomst op 25 april 2013 verschenen nu ook eens artikelen over mij. In november 2016 verscheen De Tegenaanval, een biografie over Anton Bussemaker.

bedrijf