Portfolio

Ik schrijf uiteenlopende teksten. In meer dan tien jaar tijd zijn honderden artikelen en documenten van mijn hand verschenen. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden. Een deel dateert nog uit mijn beginperiode. Andere publicaties zijn van recentere data. Het is een zeer beperkte selectie. Overige publicaties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

 

AD politiek artikel - 2016

Een politiek artikel voor AD Rotterdams Dagblad. De strijd om een lapje grond zet het dorp op z’n kop. Keiharde politiek vanuit een menselijk perspectief.

AD algemeen artikel - 2015

Een wat luchtig artikel voor AD Rotterdams Dagblad mag af en toe tussendoor. Help dit bejaarde echtpaar uit de brand. Wie wil er 2000 spaarpotten?

AD algemeen artikel - 2014

Een historisch artikel voor AD Rotterdams Dagblad. Ter gelegenheid van 75 jaar Venlo-incident. Voor het eerst krijgt het eerste Nederlandse militaire slachtoffer een gezicht.

Opdrachtgevers

  • AD Nieuwsmedia BV
  • Telegraaf Media Groep
  • Groot Hellevoet
    Uitgeverij BV
Overdrachtsdocument Delfshaven - 2014

Een overdrachtsdocument van de deelgemeente Delfshaven voor de gemeenteraad van Rotterdam. Allerlei besluiten, projecten en personen komen aan bod. Het document is gemaakt met communicatiebureau Stijlmeesters.

Politiek artikel - 2014

Een politiek artikel voor AD Rotterdams Dagblad. Brielse gemeenteraadsleden geven hun mening over de samenwerking tussen de vijf gemeenten op Voorne-Putten. Dat beeld is niet bepaald rooskleurig.

Politiek artikel - 2014

Een politiek artikel met een maatschappelijk tintje voor AD Rotterdams Dagblad. Ook verstandelijk gehandicapten hebben stemrecht. Hoe gaan zij op verkiezingsdag zelfstandig een stemhokje in?

NRC Opinieartikel - 2008

Een opinieartikel voor NRC Handelsblad. De argumenten zijn op wetenschappelijke bevindingen gebaseerd. Het onderzoek is in het kader van de masterscriptie over embedded journalistiek verricht.

Wetenschappelijk artikel - 2010

Een semi-wetenschappelijk artikel voor de Militaire Spectator. De balans van vier jaar verslaggeving over de Nederlandse missie in Afghanistan. Een mix van wetenschappelijke bevindingen met concrete voorbeelden.

Politiek artikel - 2009

Een politiek artikel voor Weekblad Westvoorne. Het gaat over drie jaar burgemeester De Jong in de gemeente Westvoorne. De tekst is gebaseerd op een interview met hem.

Politieke special - 2010

Een special over de gemeenteraadsverkiezingen 2010 voor Weekblad Westvoorne. Er wordt uitleg over lokale politiek gegeven. De deelnemende politieke partijen worden voorgesteld en er is een terugblik op de afgelopen raadsperiode.

Politieke website - 2008

Een website over de Europese Unie. Deze is door het Europees Parlement Bureau Nederland en Parlementair Documentatie Centrum speciaal voor de media ontworpen. Janet van Klink is bij de ontwikkeling betrokken geweest.

artikel - 2012

Een artikel voor ‘Klaar Voor Onderwater’. Het levensverhaal van een marineofficier in het magazine van de Onderzeedienst Reünistenvereniging. Hij kwam om tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Artikel - 2011

Een algemeen artikel voor AD Rotterdams Dagblad. Poolse arbeidskrachten op een totaal andere manier in het nieuws. Zij hebben ‘Boer zoekt vrouw’ helemaal niet nodig.

Artikel - 2011

Een algemeen artikel voor AD Rotterdams Dagblad. Uit betrouwbare bron was vernomen dat de gemeente Brielle met smart op de koningin wachtte. Een jaar later kwam ze.

Artikel - 2011

Een algemeen artikel voor Weekblad Delta. Op stap met de burgemeester van Hellevoetsluis. Een verslag van een bijzondere persreis op een uniek schip.